2013. május 24.

Bővülő Moziaréna

A szolgáltatást már nem csak a Telekom ügyfelei használhatják.

A szolgáltatást már nem csak a Telekom ügyfelei használhatják.

A Moziaréna szolgáltatás – amely segítségével laptopon, arra alkalmas okostelefonon, táblagépen vagy akár Smart TV-n is lehetőség van mozifilmek kölcsönzésére – most már mindenki számára hozzáférhető, aki megfelelő internet kapcsolattal rendelkezik, így már nem csak a Telekom ügyfelei használhatják.

Interaktív TV előfizetéssel bármilyen TV készülékkel átélhető a moziélmény, mert az előfizetés részeként elérhető a Videotéka. Akik még nem rendelkeznek Interaktív Tv előfizetéssel mostantól a Samsung smart TV készülékekre fejlesztett Moziaréna alkalmazással is belekóstolhatnak a Telekom filmkínálatába.

A használathoz a www.moziarena.hu oldalon kell regisztrálni, de böngészni és előzeteseket lejátszani regisztráció nélkül is lehetséges. A regisztráció után a felhasználók díjmentes és fizetős tartalmak közül válogathatnak. A fizetett tartalmak esetében tartalomtól függően, de általánosan 24/48 órára biztosít hozzáférést a szolgáltatás. A fizetési lehetőségek is bővülnek: mostantól bankkártyával is fizethetünk a szolgáltatásért. Az Interaktív TV előfizetői pedig már eddig is összekapcsolhatták a kölcsönzés díját TV szolgáltatásukkal, és havi számlájukon egyenlíthették ki a szolgáltatás díját.

Jelenleg egy Moziaréna felhasználó két eszközt regisztrálhat egyidejűleg, az eszközregisztráció a szolgáltatás igénybevételével automatikusan történik. Később csak ki kell választani, hogy épp a laptopon vagy a táblagépen kívánjuk megtekinteni a tartalmat. Szintén hasznos fejlesztés, hogy a könyvjelző-szolgáltatás segítségével a félbehagyott tartalom megtekintését onnan lehet folytatni - akár a másik regisztrált eszközön is -, ahol abbahagytuk. Minden felhasználó vásárolhat bérletet és előfizetést is. Bérletes és előfizetéses kölcsönzés minden felületen, minden alkalmazásban lehetséges.

 

Trendek a tartalomfogyasztásban

A Telekom innovációs tevékenysége a továbbiakban is arra irányul, hogy a technika adta eszközöket az ügyfélélmény szolgálatába állíthassa - olvasható a Magyar Telekom sajtóközleményében. Mint egy korábbi kutatásból kiderül, minden harmadik tévénéző igényli, hogy átgondoltan, tudatosan fogyasszon tartalmat. A hagyományos video vagy DVD kölcsönzést kiváltó Video-On-Demand népszerűsége a Telekom tapasztalatai szerint folyamatosan növekedett az elmúlt években, ezt mutatja a Videotéka havi átlagosan 100.000-es kölcsönzési száma. A tudatosság és igényesség mellett az időhiány szintén a szolgáltatás népszűrségét növeli, hiszen ha kikapcsolódásra vágyunk, nem akarunk alkalmazkodni, hanem On Demand jelleggel fogyasztunk tartalmat. A szolgáltatás funkcióinak kiterjesztésével a Telekom arra számít, hogy a TV mellett alternatív képernyőn tartalmat fogyasztó – nem csak Magyar Telekom előfizető – filmrajongók érdeklődését is felkelti.

A hagyományos, lineáris műsorfolyamtól elszakadva a felhasználók olyan mozifilmeket választhatnak, amelyek a kereskedelmi csatornákhoz képest akár fél évvel, és az ismert filmcsatornákhoz képest is legalább 2-3 hónappal korábban válnak elérhetővé az előfizetők számára – sőt egyedülálló módon a Moziaréna kínálatában május 9-én a mozipremierrel egy időben jelent meg A hallgatás szabálya c. film. A szolgáltatás használata lehetővé teszi, hogy szinkronizáltan, kimagasló kép- és hangminőségben, jogtiszta módon fogyasszunk tartalmat.

A szolgáltatásban jelenleg több mint 40 filmgyártó és -forgalmazó cég több száz filmje tekinthető meg. A Moziréna választékában megtalálhatóak olyan nagy hollywoodi stúdiók, mint pl. Sony, Warner, Universal, Disney friss illetve klasszikus tartalmai, független forgalmazók mint pl. Provideo, SPI, Fórum Hungary filmjei. Emellett többek között az HBO, illetve a National Geographic sikeres sorozatai is elérhetőek a család minden tagja számára.