2011. január 17.

Braunék megvették a Független Hírügynökséget

Új szakmai vezetőkkel és tulajdonosokkal folytatja a hírügynökség, amely ″piaci és üzletileg is sikeres″ alternatívát kínálna az MTI mellett.

Új szakmai vezetőkkel és tulajdonosokkal folytatja a hírügynökség, amely fejlesztésekre készül, többek között több multimédiás anyagot kínálnának. Cél volna az MTI mellett ″piaci és üzletileg is sikeres″ alternatívát kínálni.

A Braun Róbert és Iglódi Csaba tulajdonában álló B&P Braun & Partners vette meg a Független Hírügynökséget. Az ügynökség már tett médiapiaci befektetést a közelmúltban: tavaly az Adverticumban szereztek kisebbségi tulajdont.

Az új tulajdonos 2010. február 15-től veszi át a céget, melynek alapító-főszerkesztője, Kövesdi  Péter továbbra is hírügynökségnél folytatja. A Független Hírügynökség főszerkesztője Szörényi Péter lesz, aki korábban a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a TV2 munkatársa is volt.

A hírügynökség új ügyvezetője dr. Breitner Miklós, a Láng Holding, a Népszabadság, a Bertelsmann Könyvklub korábbi vezérigazgatója, a HVG korábbi stratégiai- és értékesítési igazgatója lesz.

Az új tulajdonosk célja, hogy megerősítsék a vállalkozás vezető szerepét a független hírügynökségek között, illetve piaci viszonyok között működő, üzletileg is sikeres alternatívát kínálnjanak az átalakuló közszolgálati Magyar Távirati Irodának.

A tervek szerint a cég a jövőben új szolgáltatásokkal jelenik meg. Ennek keretében erősítik a multimédia kínálatot, illetve infoSMS-t kiszolgáló tartalomszolgáltatást és új média szolgáltatásokat is nyújtanak.

A Független Hírügynökség 2004 áprilisában alakult, hogy a kis és közepes hírigényű médiumoknak reális alternatívát kínáljon a hírpiacon. A fővárosban és országszerte csaknem hatvan munkatárssal dolgozik. Előfizetői között van a Magyar RTL, a Magyar Televízió, az ATV és a Hír Tv, illetve a két országos kereskedelmi rádió.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

17 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.