2010. szeptember 13.

Brüsszelbe a törvénnyel!

Jelentsék be Brüsszelnek az új médiaszabályozást – követelte az MSZP. Ennek hiányában az Európai Bizottság (EB) nem tud foglalkozni az anyaggal.

Jelentse be Brüsszelnek az új médiaszabályozást a kormány – követelte az MSZP azután, hogy e lépés hiányában az Európai Bizottság (EB) nem tud foglalkozni az anyaggal.

Az EB (az Unió kormánya) médiaügyekben illetékes alelnöke. Neelie Kroes közölte az ellenzéki párttal, hogy nem tud foglalkozni a jogszabállyal, amíg azt nem jelentik be náluk. Ennek hiányában ugyanis nem alakíthatják ki álláspontjukat a kérdésben. (Ennek ellenére ígéretet tett arra, hogy nagy figyelemmel követi majd a témát.)

Ezzel a szocialisták előző és mostani elnökének két hónappal ezelőtt levelére reagált, jelezve, hogy a közösség mindig is felléptek az alapvető emberi jogok, köztük a szólásszabadság védelmében.

 

Címkék: jog médiapolitika

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.