2010. április 19.

Búcsú a Pannon MobilTV-től

Megszünteti a MobilTV szolgáltatását a nemsokára Telenorként tovább működő Pannon; lapinformáció szerint egy hónapon belül.

A 2005-ben elindított, s akkor technológiai innovációnak számító szolgáltatást május 18-án vezetik ki a szolgáltató rendszeréből. (A szolgáltatás arra alkalmas mobillal, a cég WAP-oldalán keresztül, élő közvetítésben teszi lehetővé különböző csatornák vagy tárolt videoanyagok és tévéműsorok megtekintését. Jelenleg 69 forintos percdíjért kínálják.) Információnkat a mobilszolgáltató megerősítette – írta a Népszabadság.
A döntés okát firtató kérdésre a vállalat annyit közölt, hogy a MobilTV igénybevételéből származó bevétel hosszabb ideje nem érte el a fenntartásának költségeit, ezért döntöttek úgy, hogy leállítják a veszteséges szolgáltatást. (A Pannon néhány hete jelentett be egy nagyobb, több milliárd forintos költségcsökkentő programot.) A lap úgy tudja: „a panaszkodó fogyasztók nem fogják bombázni a cég ügyfélszolgálatát”, mivel az utóbbi időben már csak százas nagyságrendű volt a MobilTV-felhasználók száma, s a szolgáltatást kipróbáló új felhasználók közül alig akadt visszatérő felhasználó.