2010. február 26.

Búcsú a brit perturizmustól?

A felperesekkel szemben túlzottan is megengedő brit rágalmazásiper-szabályok módosítását kezdeményezte több alsóházi képviselő, akik az idegenforgalom egy sajátos fajtájának is gátat vetnének ezzel.

Az alsóház kulturális bizottságának elnöke szerint már megalázó volt, hogy az USA egyes tagállamai már annak érdekében hoztak törvényt, hogy megmentsék polgáraikat a külföldi, köztük is a brit törvényszékek elé citálástól.
A problémát jelentő „perturizmus” kiváltója a rágalmazási jogviták tengerentúlinál sokkal felperes-barátabb nagy-britanniai elbírálása; szemben az Egyesült Államok joggyakorlatával, itt nem feltétele az eljárásnak, hogy valótlanságot állítson a bíróság elé citált, és ezt szándékosan tegye.
Szakemberek emlékeztetnek arra, hogy volt olyan – a jogi zsargonban ma már csak McLibel-ként emlegetett eset – amikor tíz éven keresztül pereskedett két környezetvédő aktivistával az egyik gyorsétterem-lánc.
Más források szerint a jogi kiskapu bezárása abban is segíthet, hogy a bepereltnek ne kelljen folyton a Brit-szogetkre utaznia, valamint a pervesztes oldalnak az ottani, igencsak borsos ügyvédi díjakat megfizetnie.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.