2010. június 24.

Burda: elszabtuk?

Mintha minden összeszövetkezett volna tavaly a Hubert Burda Media ellen. Legalábbis erre mutatnak a most közzétett 2009-es adatok.

Mintha minden összeszövetkezett volna tavaly a Hubert Burda Media ellen. Legalábbis erre mutatnak a most közzétett 2009-es adatok.

A 9,3 százalékkal – 1,6 milliárd eurósra – csökkent forgalom egyik magyarázata a hagyományos bevételek kétötödét adó Németország reklámpiacának zuhanása, a másik a menet közben végrehajtott portfolió-tisztítás, a harmadik pedig a forgalom bő 21 százalékáért felelős külföldi piacok egyike, Kelet-Európa valutáinak gyengélkedése. Végül a külföldi és a nyomdaipari tevékenységen mintegy 18 százalékkal kevesebb bevételt könyvelhetett el a cég, mint 2008-ban.

A digitális ágazat ugyanakkor 11,6 százalékkal bővült, így érhette el 379 millió eurós (azaz mintegy 24 százalékos) eredményét. Egy német szaklap szerint mindennek ellenére tíz százalék körüli profithányaddal számolhat a médiaház. Amely tavaly 212 millió eurónyi tőkét fektetett be. Ötvenmilliót például a Xing közösségi portálba. Az idei üzleti évre már 4-6 százalékos növekedést vár a társaság, amelynek közleménye szerint „a gazdasági és pénzügyi válság dacára eredményes esztendőre tekint vissza”. A Hubert Burda Media 2009 végén mintegy mintegy 7100 alkalmazottal dolgozott – ez majdnem ötszázzal kevesebb az egy évvel korábbi lérazámnál.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.