2010. szeptember 19.

Burda: próba vagy tévedés?

Két hónappal az indítás után bezárja sok szempontból újszerű magazinját a németországi Burda kiadó.

Két hónappal az indítás után bezárja sok szempontból újszerű magazinját a németországi Burda kiadó.

Csak részeredményeket hozott a vállalkozás, így még a tesztfázisban leállítottuk a Chatter kiadását – szól a hivatalos indoklás. A csapat búcsúközleménye is hangsúlyozza: a két hónapos megjelenés próbaüzem volt csupán.A számok nyelvén mindez azt jelenti: „alig” 220 ezret sikerült eladni a lapból, noha a terv félmillió volt. (Az első kiadásból még 1,3 milliót nyomtak.)

Nem segített a főszerkesztő-váltás és a negyven százalékos áremelés sem. Az utóbbi azért is lehetett visszás a nagyközönség számára, mert a magazin éppen fapados voltával hozott (volna) újat a németországi sajtópiacra. Ötven centért – azaz a konkurencia árainak egyharmadáért – kínálták, Szakértők szerint az sem segítette a társasági, női és divatmagazinok közé pozícionált Chatter-t, hogy túl széles közönséget (a 18 és 50 közötti női soportot) céloztak meg vele.

A kiadó ennek ellenére nem áll el újabb címek bevezetésétől, s erre sajtóhírek szerint euró-tízmilliókat hajlandó fordítani.

A Facebook ismét lecsapott

8 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.