2010. december 08.

Burkolt reklám miatt büntetett a GVH

Egy-egymillió forintra büntette a Phytotec Hungária Bt.-t és az Axel Springer Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal.

Egy-egymillió forintra büntette a Phytotec Hungária Bt.-t és az Axel Springer Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal.

A kartellhatóság megállapítása szerint a két társaság 2009 júniusa és novembere között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokat tett közzé.

A Phytotec Hungária Bt. által forgalmazott Iberogast elnevezésű termék reklámja 2009 júniusa és novembere között 10 alkalommal jelent meg az Axel Springer Kft. által kiadott lapokban (Kiskegyed, Kiskegyed konyhája, Hölgyvilág, Fanny) oly módon, hogy a lap adott oldalának 1/3-án a fogyasztók által is felismerhetően a termék reklámja, míg az oldal 2/3-án a különböző gyomorpanaszokkal foglalkozó, formálisan szerkesztői tartalomnak tűnő, „Amikor a gyomor fellázad” című cikk volt olvasható. A cikk elhelyezéséből nem derülhetett ki egyértelműen az olvasó számára, hogy itt nem egy objektív tájékoztatásról van szó – írják.

Az amerikai first lady fellépést ígér

5 órája

A first lady a legnagyobb internetes vállalatok és közösségi platformok vezetőit látta vendégül a Fehér Házban, hogy megvitassa velük az internet kedvező és kedvezőtlen hatásait, elsősorban a gyermekekre.