2011. szeptember 09.

CBA-partnert büntetett a GVH

Több terméket is magyarként hirdettek, de az állítás nem volt helytálló.

Több terméket is magyarként hirdettek, de az állítás nem volt helytálló.

5 millió forintos büntetést osztott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Hansa-Kontakt Kft-nek, amely a CBA franchise rendszer egyik regionális központja, s hét megyében 133 bolt tartozik hozzá. A vállalkozás a CBA reklámújságjában olyan termékeket hirdetett magyarként, amelyeknek más a származási országa.

Magyar nemzeti színekkel és "magyar termék" felirattal reklámozták a Szerencsi Party étbevonót, a Tomi Kristály mosóport és az ERU Camping teavajat. Eközben az étbevonó a cseheknél, a mosópor az osztrákoknál, lengyeleknél és szerbeknél, a vaj pedig Szlovákiában készült.

 

A GVH vizsgálta a franchise rendszer gazdáját, a CBA Kereskedelmi Kft-t is, ám ők megúszták a büntetést, s megszünt ellenük az eljárás, mivel a hatóság úgy találta, hogy ők nem valósítottak meg tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.