2011. szeptember 09.

CBA-partnert büntetett a GVH

Több terméket is magyarként hirdettek, de az állítás nem volt helytálló.

Több terméket is magyarként hirdettek, de az állítás nem volt helytálló.

5 millió forintos büntetést osztott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Hansa-Kontakt Kft-nek, amely a CBA franchise rendszer egyik regionális központja, s hét megyében 133 bolt tartozik hozzá. A vállalkozás a CBA reklámújságjában olyan termékeket hirdetett magyarként, amelyeknek más a származási országa.

Magyar nemzeti színekkel és "magyar termék" felirattal reklámozták a Szerencsi Party étbevonót, a Tomi Kristály mosóport és az ERU Camping teavajat. Eközben az étbevonó a cseheknél, a mosópor az osztrákoknál, lengyeleknél és szerbeknél, a vaj pedig Szlovákiában készült.

 

A GVH vizsgálta a franchise rendszer gazdáját, a CBA Kereskedelmi Kft-t is, ám ők megúszták a büntetést, s megszünt ellenük az eljárás, mivel a hatóság úgy találta, hogy ők nem valósítottak meg tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.

Új rekord a Sport TV-n

17 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

18 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.