Lengyel újságírók egy csoportja, a „Superwizjer″ rendkívüli feladatra vállalkozott: a COVID-19 – Veszélyben a világ című dokumentumfilmben szeretnék bemutatni, milyen drasztikus változást okozott az új évtized világjárványa. Az alkotás készítői filmjükben azt vizsgálták, hogy a vírus terjedése hogyan változtatta meg az emberek életét világszerte. Nem sokkal a lengyelországi premier után, a filmet a Discovery Channel a magyar otthonokba is elhozza augusztus 30-án, vasárnap 22:00 órától a Discovery műsorán!

Lengyelország vezető újságírói, a nyomozási program szerzői a Discovery Channel segítségével meghívják Önt legújabb filmjük a COVID-19 – Veszélyben a világ vetítésére. A rendkívül szokatlan helyzetben készült dokumentumfilm a koronavírus pandémia által okozott globális elszigeteltség időszakában készült. Nemzetközi kapcsolataik felhasználásával a „Superwizjer" újságírói úgy döntöttek, hogy olyan embereket mutatnak be, akiknek élete rendkívüli módon megváltozott a vírus terjedésének következtében.

A műsorban bemutatott történetek Kínából, Olaszországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Ecuadorból és Indiából származnak. A szerzők ritka és sok esetben megrázó dokumentumokat és fényképeket vizsgálva számos eddig ismeretlen, új aspektusát fedik fel a világjárványnak. A COVID-19 – Veszélyben a világ a második dokumentumfilm, amelyben a „Superwizjer" riporterek a járvány kérdésével foglalkoznak. Az első film premierjét – amely kizárólag a lengyel helyzetet vizsgálja és a vírussal a frontvonalban harcoló lengyelek mindennapjait mutatja be – több mint 1,1 millió ember követte nyomon Lengyelországban.

„Ez egy igazán kivételes produkció. A teljes „Superwizjer" csapat és sok más kiváló újságíró közös, számos kihívást és sok erőfeszítést követelő alkotása. A film teljes anyagát a globális lezárások alatt, extrém körülmények között, a világ minden táján forgatott, helyi sajátosságokat bemutató történések alkotják. Sok filmet láttam a koronavírusról, de úgy gondolom, hogy ez mindegyiktől különbözik” − mondta Jarosław Jabrzyk, a COVID-19 – Veszélyben a világ című film társszerzője és producere.

A dokumentumfilm egyik szereplője, Muhammad Rashid Humayon londoni buszvezető, aki a járvány kitörése után egészségét kockáztatva lelkiismeretesen folytatta munkáját, amiért nagy árat fizetett. Rashidot koronavírus fertőzéssel diagnosztizálták és két héten át elviselhetetlen kínokat élt át, lélegeztetőgépre került és fájdalmai csökkentése érdekében folyamatosan altatásban tartották. Annyira elvesztette testi erejét, hogy egy pohár víz megemelésére sem volt képes. A két hét kórházban töltött időszakot végig rögzítette kamerájával, bemutatva a vírus lefolyásának szakaszait és a testében végzett pusztítást. Rashid túlélte a betegséget, ellenben 20 buszvezető kollégájával, akik életüket vesztették a vírusfertőzésben.

A Discovery Channel augusztus 30-án, vasárnap este 22:00 órakor mutatja be a COVID-19 – Veszélyben a világ dokumentumfilmet, amelyben Rashid története mellett sok más érdekességet is megtudhatunk a világjárványról. Szakértők, túlélők és a frontvonalban harcolók bevonásával készült alkotás bemutatja a pandémia mindannyiunk életére hatást gyakorló, olykor drasztikus változásait.

Címkék: média discovery