2010. május 13.

Célirányos Bertelsmann

Fordított az első negyedévben a Bertelsmann, amely 45 millió eurós nyereséget állíthat szembe az egy évvel korábbi, 78 milliós mínusszal.

Fordított az első negyedévben a Bertelsmann, amely 45 millió eurós nyereséget állíthat szembe az egy évvel korábbi, 78 milliós mínusszal. Valamennyi működési terület hozzájárult a pozitív eredményhez.

Valamennyi működési terület hozzájárult a pozitív eredményhez; az operatív ebit 284 millió euró lett, szemben a 2009 első három hónapjában kimutatott 115 millióval. Nem lényegtelen elem, hogy jól tartja magát a tévés piacon az RTL-csoport, amelynek fő részvényese a Bertelsmann. A nemrég közzétett adatok szerint az elektronikusmédia-nagyágyúnál az első negyedéves EBITDA 197 millió euró körül alakult, szemben az előző esztendő azonos időszakában kimutatott 87 millióval. A médiacsoport forgalma is ugrott tíz (az egész Bertelsmann csak 2,8) százaléknyit az év első negyedében; 1,308 milliárd euró volt. A cég elsősorban annak tulajdonítja az eredményt, hogy a kimondottan gyenge 2009 eleji eredményekhez képest sikerült javítaniuk a reklámbevételi adatokon. Ezen felbuzdulva a tavalyinál jobb eredményt várnak az év végére – becsléseke azonban nem mernek bocsátkozni egyelőre.

A tavalyi év a költség- és a készpénz-menedzsmentről szólt, az idei viszont már arról, hogy a Bertelsmann visszaálljon a növekedési pályára – kommentálta tavalyi adatait másfél hónappal ezelőtt a társaság. Hartmut Ostrowski vezérigazgató szerint digitális szolgáltatásokkal tudja növelni piaci részesedését a társaság, részletekkel azonban egyelőre nem szolgált a cégvezető.


A fennállásának 175, évfordulóját az idén ünneplő társaság a hirdetési piac 15-20 százalékos csökkenésének ellensúlyozására egymilliárd eurós költségcsökkentési csomagot vitt keresztül, miközben 652 millióval, 2,8 milliárd euróra mérsékelte nettó adósságát az év végére. Idénre már 4-500 milliós eredményt várnak, szemben a tavalyi, 35 milliós adattal.

Címkék: pénzügyi adatok

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

7 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.