2011. április 26.

Célzottabb megosztást kínál a Facebook

A lájk után itt a ″send″, amely azt teszi lehetővé, hogy kisebb, célzottabb csoportoknak ajánljunk tartalmakat.

A lájk után itt a ″send″, amely azt teszi lehetővé, hogy kisebb, célzottabb csoportoknak ajánljunk tartalmakat.

Több, a Facebook csoportokat érintő újítást jelentett be a közösségi oldal, köztük a Send (Küld) gomb bevezetését, amely a Like gombbal szemben a célzottabb, kisebb csoportokra szabott ajánlást teszi lehetővé.

A Facebook tavaly októberben jelentette be, hogy megújítja a csoportok rendszerét, ami az első lépés volt affelé, hogy szűkebb körrel lehessen megosztani bizonyos tartalmakat. A közösségi oldal közlése szerint azóta 50 millió csoportot hoztak létre a felhasználók.

A kapott visszajelzések alapján most több újítást is bevezetett a Facebook: így integrálták a Csoportok és Kérdések funkciókat, lehetővé vált a fotóalbumok feltöltése, és további ellenőrzési lehetőségeket kaptak a tagság kapcsán a csoportok létrehozói.

Ezen változtatásokkal párhuzamosan, a Like gomb elindítása után egy évvel bemutatta a Facebook a Send gombot is, amely a célzott megosztás lehetőségét kínálja. Jelenleg 50 weboldalra fűzték be a Send gombot, ezek között van a HuffingtonPost, a The Wall Street Journal és a Washington Post.

Címkék: facebook