2014. február 20.

Cisco: öt év múlva trendforduló

A 2018-as lehet az az év, amikor az adatforgalom nagyobbik része már negyedik generációs mobilhálózatokon fut – áll minapi prognózisukban.

A 2018-as lehet az az év, amikor az adatforgalom nagyobbik része már negyedik generációs mobilhálózatokon fut – áll minapi prognózisukban.

Egy év alatt 81 százalékot ugrott a mobiltelefonos adatforgalom, amely 2013 végén havi másfél exabájt volt. (Ez tizennyolcszorosa az internet 2000-es adatforgalmának.) Ehhez persze az is hozzájárult, hogy egy átlagos 4G-felhasználó 14 és félszer nagyobb adatforgalmat bonyolít, mint a korábbi rendszereken szörfölők.

A Cisco elemzése szerint 2018-ban az adatforgalom 51 százalékát adják majd a 4G-készülékek, amelyek aránya akkorra a mostani 2,9-ről 15 százalékra emelkedik. Adatforgalmuk viszont eközben a jelenlegi 18-szorosára ugrik. A Cisco becslése szerint 2018 végére 4,1-ről 4,9 milliárdra bővül a Föld mobilfelhasználóinak száma,a tízmilliárd kapcsolat ötöde pedig már nem személyek közötti, hanem M2M lesz.

Címkék: adat 4g cisco prognózis LTE

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.