2016. június 27.

Class FM: Marquard-káder a vezetésben

A Magyarországon is aktív svájci médiamogul cégeinek egyik csúcsvezetője került a legnagyobb hallgatottságú hazai kereskedelmi rádió vezetésébe.

Már a Class FM felvásárlásának május végi bejelentésekor elhangzott, hogy a Sláger Rádió Zrt.-ben a MEM Magyar Electronic Media nevű cégen keresztül 15 százalékos részesedése van a Jürg Marquard-nak, ám ez a vállalkozás a végső tulajdonos személyén kívül semmilyen módon nem kötődik a Marquard Mediához.

Úgy tűnik, hogy Jürg Marquard keményen beleáll a frekvenciáért folytatott harcba – fogalmaz erről szóló cikkében az mmonline, amely kiszúrta, hogy Földes Ádám vezérigazgató mellett egy másik vezető is feltűnt a Class FM-et működtető Advenio Zrt. vezetőségében. Méghozzá a svájci Zugban élő Peter Brase, aki Földeshez hasonlóan szintén igazgatósági tag lett és önállóan is képviselheti a céget. Peter Brase a Marquard Media International AG vezérigazgatója, a tulajdonos Jürg Marquard mellett a médiavállalat legfontosabb embere.

Az 54 éves Peter Brase 2006 óta dolgozik Jürg Marquard médiavállalatánál, előtte a stuttgarti Motor Presse kiadó egyik vezetője volt. Brase kinevezése mindenesetre arra utal, hogy Jürg Marquard nem csak egyszerűen bent ragadt az 2009 vége óta tényleges üzleti tevékenységet nem folytató Sláger Rádió Zrt.-ben. A 70 éves svájci médiamogul vélhetően komolyan gondolja, hogy a finoman szólva is furcsa 2009-es frekvenciapályázat után újra tartósan visszatérjen a rádiós piacra. Jürg Marquardnak Németországban, Svájcban, Ausztriában, Lengyelországban és Magyarországon vannak médiapiac érdekeltségei. A Class FM-ben egyébként nem a Marquard Media International AG tulajdonában lévő Marquard Media Magyarország Kft.-n keresztül, hanem a MEM Magyar Electronic Media Kft. révén érdekelt. A cégadatok szerint az utóbbi Kft. Jürg Marquard személyes érdekeltsége, a cég ügyvezetője pedig szintén Peter Brase – írja a portál.

A most publikált személyi változás egyébként nem mai: a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a svájci menedzser május végén, pár nappal azt követően nyerte el a pozíciót, hogy a Sláger Rádió Zrt. felvásárolta az Adveniot.

Ez vár a héten az Eurosporton

15 órája

Az Eurosport az emberi kitartásról, teljesítményről és inspirációról szóló történeteit meséli el a sport rajongóinak.