2010. március 17.

Class FM: kerrádióban vezetünk

A második idei rádiós hallgatottsági adatsor is a Class FM előnyét mutatja a kereskedelmi adók között. Még a Bumeráng sem veri Balázsékat. De a pálya az MR1-é.

Közleménye szerint a Class a teljes népesség 15 százalékát érik el naponta, míg a Neo FM csak 12,4-et. (Harmadik a Juventus a maga 6,9-es értékével, az MR2-Petőfi az ország lakóinak 5,7 százalékát mozgatja meg a Class Fm által közölt adatok alapján.)
A kereskedelmi szempontból legfontosabb – 18-49-es – korcsportban 20,4:15,2-re vezet a Class, itt is bronzérmes a Juventus (10,6 százalék), míg az MR2 megint csak éppenhogy leszorult a dobogóról a maga 7,7 százalékával.
A reggeli sávban is veri vetélytársát – a Boros-Bochkor-féle Bumerángot – a Morning Show: a teljes népesség kilenc százaléka hallgatja, ami hattized százalékkal jobb mutató a Neo-énál, míg a Juventus 4,7, az MR2 3,5 százalékos eredményt könyvelhet el. Valamivel szorosabb verseny a 18-49-es korcsoportban. Ott is a Class vezet, mégpedig 12,5 százalékkal a Neo (11,3), a Juventus (6,3) és az MR2 (4,7 százalék) előtt.
A Class – egyes Neo-nyilatkozatokat cáfolni hivatott – közlése a teljes ranglista második és harmadik helyezettjének vitáját jelzi. Kedden jelentette be ugyanis a Magyar Rádió, hogy MR1-Kossuth adója februárban megerősítette vezető szerepét és növelte népszerűségét két kereskedelmi országos rádióval szemben. A leghallgatottabb reggeli rádióműsor - megelőzve a kereskedelmi rádiók reggeli műsorait - a 180 perc című reggeli hírmagazinjuk volt. A produkció „annak ellenére éri el a legtöbb hallgatót, hogy a többi rádió reggeli műsora lényegesen hosszabb az MR1-Kossuth Rádió 3 órás műsoránál” – jegyzik meg, hozzátéve: a legtöbben délben kapcsolnak egy rádióadóra: az MR1-Kossuth Rádió piacvezető hírműsora, a Déli Krónika az egyedüli rádióműsor, amelyre egy időpillanatban, egyszerre félmilliónál többen kíváncsiak.
„A közszolgálati rádió adóit a 2010. februári felmérési adatok alapján naponta több mint 2 millióan hallgatják egy átlagos napon” – említi meg az MR közleménye.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

12 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.