2010. február 20.

Class dolog verni a mezőnyt

A Class FM a leghallgatottabb országos kereskedelmi rádió az egységes hallgatottsági mérés eredményei szerint – jelentette be az adó, megerősítve ezzel portálunk pénteki értesülését.

A 15 évnél idősebbek körében 15,6 százalékkal vezet a Class, amelyet a másik új országos adó, a Neo 12,3 százalékkal követ; harmadik a Juventus Rádió 7,3, negyedik az MR2-Petőfi 5,5, ötödik pedig a Rádió1-hálózat 5,1 százalékkal – olvasható ki az adatsorból.
Jobban elhúzott a hirdetők számára legfontosabb, 18 és 49 éves korosztályban a kisebb vételkörzetű, a frekvencia mellett gyakorlatilag a Danubius stábját is átvevő rádió; a Class FM itt 20,3:13,4-re verte a Neo-t, míg a dobogó harmadik helyére a Rádió1 kapaszkodott fel, 8,5 százalékkal. Ez négy tizedszázalékkal jobb eredmény a Juventus Rádióénál; az MR” itt 6,4 százalékos eredménnyel végzett.
Minden tízedik 15 évnél idősebb hazánkfia Class Morning show-ját hallgatja reggel, ami a Neo-ra költözött, 7,6 százalékot elért Bumeráng trónfosztását jelenti. A 18-49 éves korcsoportban 12,1:8.3 az állás – szintén a Class javára.
„Elértük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, ezen az úton folytatjuk tovább. Köszönjük a hallgatóknak azt a bizalmat, amellyel kitüntettek bennünket, továbbra is azért dolgozunk, hogy hosszú távon is méltóak legyünk rá. Örülünk annak, hogy a kutatás bebizonyította, hogy Magyarországon az emberek továbbra is szeretnek rádiót hallgatni.” – idézi Pakots Zsolt vezérigazgatót a Class FM közleménye.
Portálunk pénteki információja szerint a piaci átrendeződés hosszabb távon jót tett a helyi adóknak – ez lehet a hálózatot gründoló Rádió1 sikerének titka; a megyeszékhelyek túlnyomó többségén ugyanis a „hazai játékosok” valamelyike veri a mezőnyt.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.