2014. január 28.

Crowdfunding-tudósítás a labdarúgó VB-ről

Tasnádi Ádám kreatív módon, a Föld területeinek online értékesítése révén 1 millió forintot gyűjtött össze a projektre hat hét alatt.

Tasnádi Ádám kreatív módon, a Föld területeinek online értékesítése révén 1 millió forintot gyűjtött össze a projektre hat hét alatt.

Tasnádi Ádám barátaival a nyári brazíliai labdarúgó világbajnokságra igyekszik, ahonnan a szponzorok által adott feladatok, küldetések alapján blogolnak és küldenek majd helyszíni tudósításokat. Projektjükkel világhírnévre törnek.

A 2013-ban indult, többnyelvű, My Road To Brasil névre keresztelt projekt az elmúlt hetekben forrt ki teljesen, igazán eredményessé pedig a Szerencsejáték Zrt. beszállása kapcsán vált. Bár a projekt első országait barátok, ismerősök és kisvállalkozások vették meg, a csapat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ismert személyeket és cégeket is összegyűjtsön honlapján, így csatlakozott már hozzájuk – többek között – Csonka András, Koman Vladimir, Kiss Ádám, Katus Attila, Weisz Fanni, Pistyur Veronika, Fekete Dávid és Tolvai Renáta is.

Ádám az RTL Klub műsorának forgatásán

A honlapjukon – ahol a világot 754 részre osztották fel – található területeket már néhány dollártól kezdve meg lehet vásárolni. Ezek a felületek – amelyeken tulajdonosuk megadhatja elérhetőségét, adatait, reklámtevékenységének célját, valamint a feladatot, amit a csapattagokkal a helyszínen szeretne végrehajtatni – hirdetőtáblaként funkcionálnak.

Ádámék emellett szociálisan érzékenyek: munkájuk része – támogatóik feltüntetése mellett – a brazíliai jótékonykodás és céljuk egy magyar hátrányos helyzetű fiatal kiutaztatása is.

A közlemény szerint a My Road To Brasil projekt az eddigi legtöbb pénzt összegyűjtő, közösségi finanszírozásra (crowdfunding) épülő magyar oldallá vált. (A korábbi rekorder 600 ezer forintot gyűjtött össze.)