2014. január 22.

Cseh köztévé-uralom

Speciális, új, éppen ezért még aprócska piaci szegmensben arat a csehországi köztelevízió. Erős bővülés mellett is nehéz lesz behozni őket.

Speciális, új, éppen ezért még aprócska piaci szegmensben arat a csehországi köztelevízió. Erős bővülés mellett is nehéz lesz behozni őket.

Tegyük hozzá: nincsen nehéz dolga a CT-nek: a HbbTV mint opció egyelőre nem mozgatta meg a helyi piacot, így a karácsonyi időszakra kimutatott hatvanezer néző meglehetősen szép eredmény egy tízmilliós országban. A túlsúly egyik oka a riválisok hiánya. Csak a bő egy évtizede indult Ocko TV próbálkozik a technológiával, ők is csak pár hete – hangzott el a prágai médiatanács ülésén.

A köztévé első embere elmondta: most az a céljuk, hogy rávegyék a HbbTV használatára azt a 150 ezer további csehet, akinek tévéje alkalmas erre a funkcióra, de a gazda nem él vele. Egyik eszközük erre az iVysláni nevű szolgáltatás, amelyen 3300 órányi műsort kínálnak online formában.

Magyarországon tavaly októberben az Antenna Hungária indított féléves HbbTV-s tesztsugárzást.

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a digitális földfelszíni televíziós hálózaton kialakított interaktív szolgáltatásokra vonatkozó nemzetközi szabvány, mely lehetővé teszi, hogy a DVB-T (földfelszíni) vétellel és internet csatlakozással is rendelkező televíziókészülékeken a lineáris televízió- és rádióprogramok mellett internet hálózaton eljuttatott, különböző multimédiás tartalmakkal is kiegészüljön a televíziós műsorszolgáltatás.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

1 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.