2016. április 18.

Csigatempó az okostelefon-piacon

A termék bevezetése óta nem fordult elő, hogy ennyire lassú növekedéssel számoljanak az előrejelzések, mint 2016-ra.

A Gartner kutatási igazgatója szerint vége a két számjegyű növekedés korának: az idei évre és 2017-re is hét százalék körüli bővüléssel kalkulálnak. Ranjit Atwal megemlítette: míg korábban a gazdasági válságot hatásait okolták a keresletcsökkenés miatt, ma ez az érvelés nem áll meg, hiszen egyértelműen két nagy és fizetőképes piac pangása áll a háttérben.

Kínában erre az esztendőre 0,7, Észak-Amerikában 0,4 százalékos bővüléssel számolnak. Ugyanakkor a fejlődő világban az akaszthatja meg az okostelefonok terjesztését, hogy a gyártók nem képesek ötven dollárnál olcsóbb modellekkel piacra lépni, a felhasználók így kivárnak.

A Gartner adatai szerint idén 1,9 milliárd mobiltelefon fogy majd a világban, ebből 1,5 milliárd lesz okoskészülék.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

2 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

19 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.