2013. március 11.

Csődvédelmet kért az Est Media leányvállalata

A cégcsoportban operatív szerepet már nem játszó EMG Médiacsoport Kft. legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos - közölték.

A cégcsoportban operatív szerepet már nem játszó EMG Médiacsoport Kft. legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos - közölték.

Csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre az Est Media Nyrt. leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft., amely alapján a céget a Törvényszék további döntéséig ideiglenes fizetési haladékban részesítették - közölte a médiacsoport. A közlés szerint a leányvállalat a cégcsoportban már nem játszik operatív szerepet, és legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos Est Media Nyrt., melynek médiatevékenységét a lépés nem érinti.

A cégcsoportnál végrehajtott reorganizációs folyamat végső fázisára a csoport Média Üzletágának egyetlen nagyhitelezője maradt, az Est Media Nyrt., amely a milliárdos nagyságrendű követelésével eddig is akár az összeg, akár a nagyságrend tekintetében magasan a média tevékenység legnagyobb finanszírozója volt - olvasható a közleményben. Mostanra olyan struktúra kialakítása volt a cél, amelytől eredményes működés várható, s amely "az anyavállalat tulajdonosi érdekeinek védelme mellett az anyavállalat, mint legnagyobb hitelező érdekeinek képviseletét is."

"Az EMG célja az, hogy a csődeljárás során a hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel további működését. Az Est Media mind tulajdonosként, mind hitelezőként támogatni fogja ezt a célkitűzést. Figyelemmel arra, hogy az EMG 2011 közepétől kezdődően egyre csökkenő mértékben vett részt a cégcsoport Média Üzletágának operatív működésében, a cégnél indult csődeljárásnak az Est Media lapkiadási és egyéb médiatevékenységére nincsen kihatása" - zárul a cégcsoport közleménye.