2010. június 26.

Csoportos taslit kaptunk

Pont egy tucatnyi tagállam kapott intőt a napokban Brüsszeltől. Az ok: nem ültették át időben a közösség audiovizuális irányelvét jogrendszerükbe.

Pont egy tucatnyi tagállam kapott intőt a napokban Brüsszeltől. Az ok: nem ültették át időben a közösség audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvében foglaltakat.

Magyarország sem maradt ki a sorból – Ausztria, Ciprus, Észtország, Finnország, Görögország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália és Szlovénia áll rajtunk kívül a szőnyeg szélén.

Az internet, a mobiltartalom, a tévé és a lekérhető szolgáltatások ügyeit egyformán taglaló direktívát 2007 végén fogadta el a testület; ebben két évet adtak az elvek átültetésére a tagállamoknak, amelyek eltérő intenzitással láttak munkának. (Románia például az egyben átemelte az irányelvet jogrendszerébe.) A szabályozás a jóval korábbi – így a mai kor elvárásainak meg sem felelő – határokon átnyúló televíziózás irányelvet váltotta le.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.