2014. január 29.

DIGI-kínálatban a Viacom-csatornák

Január 24-től ismét nézhető a szolgáltató digitális kábel és műholdas platformjain az MTV és a VIVA.

Január 24-től ismét nézhető a szolgáltató digitális kábel és műholdas platformjain az MTV és a VIVA.

Január 24-től ismét elérhető a DIGI TV digitális kábel és műholdas platformjain a Viacom portfóliójába tartozó MTV és VIVA. A Viacom közlése szerint ez azt jelenti, hogy előreláthatólag további 400-430 ezer háztartásban válnak ismét elérhetővé az érintett csatornák.

„Míg az MTV jelenleg 1,65 millió háztartásban elérhető, addig a magyar zenecsatornát körülbelül 2 millió tévével rendelkező előfizető kíséri figyelemmel. Mindez azonban a január 24-től életbe lépő egyezség miatt megváltozik, legalább 20 százalékkal több háztartásban lesz nézhető a két tévécsatorna” – mondta Bartosz Witak, a VIMN kelet-európai vezérigazgatója.

Tavaly szeptemberben a társaság arról számolt be, hogy a DIGI-vel kötött megállapodás révén a magyar és a román piacon a Comedy Central, a Comedy Central Extra és a Nickelodeon válnak elérhetővé a szolgáltató kínálatában. Akkor a Comedy Central lefedettsége 30 százalékkal nőtt Magyarországon, míg Romániában a Comedy Central Extra közel 3 millió új háztartásban vált nézhetővé. A Nickelodeon októbertől Romániában még 3 millió, a magyar piacon pedig további közel 500 ezer háztartásban vált elérhetővé.