2012. november 30.

Decembertől publikus a SuperTV2 nézettsége

A SuperTV2 november 2-án nagy sikerrel, 1%-os átlagos közönségaránnyal indult, bizonyos saját gyártású műsorai 4-5%-ot is elérnek.

A tervezettnél korábban, már december 1-től publikussá válik a TV2-csoport legfiatalabb csatornájának, a SuperTV2-nek a nézettsége. A SuperTV2 november 2-án nagy sikerrel, 1%-os átlagos közönségaránnyal indult, bizonyos saját gyártású műsorai 4-5%-ot is elérnek.

A SuperTV2 a TV2-csoport harmadik kábelcsatornájaként, november 2-án kezdte meg sugárzását. A csatorna terjesztéséről minden jelentős televíziós szolgáltatóval megállapodott, így már az első adásnaptól közel kétmillió háztartásban volt elérhető. A TV2 legújabb csatornáján prémium tartalmak, népszerű sajátgyártású műsorok és premier sorozatok várják a nézőket. A megfelelő előfizetéssel és készülékkel rendelkező nézők a csatorna műsorait HD minőségben is láthatják.

A SuperTV2 már az első adásnapján is kiemelkedően teljesített: a 18-49 éves korosztály körében teljes napon és főműsoridőben (18.00-23.00) is csaknem 2%-os (1,67/1,94) közönségarányt produkált. Az első napi teljesítménye alapján ráadásul a SuperTV2 a negyedik helyre került a kábelcsatornák aznapi toplistáján.*

A csatorna átlagos közönségaránya azóta is 1% körül van teljes napon**, de a legsikeresebb napokon piaci részesedése eléri az 1,7%-ot is.

Naponta jelentkező saját gyártású sikerműsorai – a SuperMokka, a Tények Hatkor, a Jóban Rosszban pre-premier - átlagban 2% körüli közönségaránnyal futnak, de bizonyos epizódok 4-5%-os közönségarányt is el szoktak érni. A csatorna legnézettebb műsorai közé a naponta jelentkező Tények hatkor, a Jóban Rosszban és az esti sikerfilmek tartoznak.

A TV2-csoport a SuperTV2 nézettségét a tervezettnél korábban, már december 1-től publikussá teszi a Nielsen adatbázisában, így a csatorna nézettségi adatai a teljes (előfizetői) piac számára elérhetővé válnak.

 

* a toplistán a nagy országos földi sugárzású csatornák kivételével azok a kábelcsatornák szerepelnek, amelyeket a Nielsen Kft külön rögzít. célcsoport: 18-49 évesek,főműsoridő alapján
**18-49 éves korosztály körében