2010. április 21.

Deejay volt, Klub lesz

A Klubrádió nyerte el az utolsó szabad fővárosi frekvenciát szerdán. Második a korábban kiszemelt győztesként emlegetett induló. A KDNP-s tag és pártja is megtámadja a döntést.

Testületi forrásból származó értesülésünk szerint egyetlen ponttal maradt le a derbiben a Magyar Katolikus Rádió. Pedig ez az adó tényleg arra használta volna a frekvenciát, amire első sorban meghirdették: vételminőségének javítására. Merthogy ők a drágább, ugyanakkor rosszabb hangminőséget kínáló középhullámon sugározzák be jelenelg a főváros körzetét.
Ennek ellenére könnyen meglehet, hogy mégis az egyházi hátterű médium szól hamarosan ezen a frekvencián. A Klub számára ugyanis az volna a legésszerűbb megoldás, ha nem költözne át a 92,9-re, hanem maradna saját, 95,3 MJz-es sávján. Ehhez viszont meg kell nyernie az arra kiírandó pályázatot is. Akkor – mint az egyik testületi tag mondta – „a füttyös helyet cserél a dalossal”, és kést.
Hatan szálltak versenybe az utolsó szabad fővárosi rádiós frekvenciáért február elején. A Klubrádió Zrt., a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Televagyok Kft. által beadottakban nem talált semmi kivetnivalót az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT), míg az Entercorp Kft.-t és a Médiacom-Invest Hungary Kft.-t hiánypótlásra, a Nature TV Kft-t emellett felvilágosítás adására is kérte.
Mint arról portálunk korábban írt már: a 92,9 pályázata eléggé személyre szabott. Elsősorban a főváros vételkörzetében középhullámon sugárzó adóknak szánják, vételminőség-javításra; ez a személyleírás megfelel a Magyar Katolikus Rádió paramétereinek. Érdekes szereplője ennek a versenyfutásnak a Nature TV Magyarország Kft., amelynek címe megegyezik a Rádió1-ével.
Tirts Tamás, a médiahatóság Kínában tartózkodó KDNP-delegáltja máris jelezte: szerinte ügyrendet sértő volt, hogy a testület figyelmen kívül hagyta szabályszerűen benyújtott napolást kérelmét. Emiatt a döntés felülvizsgálatát kezdeményezi az ORTT következő tanácskozásán. Az őt delegáló párt máris jelezte, hogy bíróságon támaja meg a határozatot.