2014. augusztus 22.

Délkelet-Ázsiában rohamosan fejlődik a mobil programmatic

A TubeMogul szerint a régiós mobil inventory egy negyedév alatt 720%-kal bővült, és sokan a piaci terjeszkedés nagy lehetőségét látják benne.

A TubeMogul szerint a régiós mobil inventory egy negyedév alatt 720%-kal bővült, és sokan a piaci terjeszkedés nagy lehetőségét látják a programozott vásárlásban.

Míg a világ legtöbb táján épp születőben van a mobilvideó programozott vásárlása, Délkelet-Ázsiában a hirdetők mintha közelebb állnának a valós médiafogyasztási trendekhez – véli Brett Wilson, a TubeMogul vezérigazgatója. Ugyan alacsony bázisról indulva, de számos piac négyszámjegyű növekedést mutatott az idei első és második negyedév viszonyában. A Fülöp-szigetek 5820%-os, Indonézia 2950%-os, Malajzia 2800%-os, Thaiföld pedig 1600%-os bővülést produkált ebben a szegmensben.

A hirdetők stratégiájába azért is jól illeszkedik a programozott vásárlás, mert még az ASEAN államok jövő évre tervezett gazdasági integrációját megelőzően könnyűvé teszi a regionális terjeszkedést: komolyabb helyi piacismeret és nagy létszámú csapatok fenntartása nélkül is hatékony médiatervezést tesz lehetővé a térség célországaiban – véli Italo Gani, a nemrég egymillió szingapúri dollár befektetéshez jutott ADSKOM startup vezére.

(Forrás: WARC)