2011. március 02.

Digitális újságosstandot nyit a Deutsche Telekom

Az Apple, a Google és a Yahoo után a német telekommunikációs cég is beszáll az online kioszk bizniszbe, jelentették be a CeBIT-en.

Az Apple, a Google és a Yahoo után a német telekommunikációs cég is beszáll az online kioszk bizniszbe, jelentették be a CeBIT-en.

Németországban hamarosan nem csak a sarki újságárust, hanem a Deutsche Telekom (DT) online kioszkját is fel lehet majd keresni, ha az ember szokott olvasnivalóját kívánja - digitális formában - megszerezni. A hannoveri CeBIT-en jelentette be a PagePlace elindítását Edward Kozel, a telekommunikációs cég technológiai vezetője.

A hírek szerint a DT már megkötötte az inuló megállapodásokat a médiapartnerekkel, így könyveket, újságokat, magazinokat lehet majd venni a nyitott plateformon keresztül. Kozel elmondta: a média disztribúciót feltörekvő kulcspiacként azonosították ,ezért indultak el ebbe az irányba.

A tartalmakért többféle módon lehet fizetni: a telefonszámla keretében, az interneten keresztül  bankkártyával vagy a PayPal rendszerében is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiadók és a DT között milyen bevétel-megosztási modell lesz. Mindenesetre önmagában a német piac érdekes üzleti szempontból, hiszen közel 25 millió vezetékes és 34,7 millió mobilos előfizetője van, s akkor még szó sincs nemzetközi terjeszkedésről.

Eközben a Wirelessweek.com szerint a PagePlace-szel a DT leginkább kiegészítő médiafogyasztásra akarja rávenni ügyfeleit, és szándéka nem utolsó sorban a kiadók támogatása, hogy azok új marketing-megoldásokat fejleszthessenek ki, kiadványaikkal új célcsoportokat érhessenek el.

Címkék: deutsche telekom