2014. június 23.

Díjat nyert a NatGeo sorozata

A Kozmosz: Történetek a világegyetemről a legjobb dokumentumfilm-sorozat lett az Egyesült Államokban.

A Kozmosz: Történetek a világegyetemről a legjobb dokumentumfilm-sorozat lett az Egyesült Államokban.

Negyedik alkalommal rendezték meg Los Angelesben a Critics’ Choice Television Awards gálát: a díjátadón az év legjobb sorozatait tünteti ki a szakma. A különböző kategóriákban összesen 17 televíziós sorozat vehetett át díjat, köztük a “Best Reality Series” azaz a legjobb dokumentumfilm-sorozat elismerést a National Geographic Channelen futó Kozmosz: Történetek a világegyetemről című sorozat kapta.

A Kozmosz emellett egy másik díjat is nyert: Neil DeGrasse Tyson asztrofizikust (a képen) a „Best Reality Host” azaz a legjobb dokumentumfilm műsorvezetőnek járó címmel tüntették ki.

A díjnyertes sorozat Carl Sagan 1980-ban indult Kozmosz: személyes utazás című sorozatának utódja. A nagyszabású széria készítői között olyan neveket találunk, mint Sagan özvegye, Ann Druyan író-producer, Steven Soter csillagász vagy Seth MacFarlane, a Family Guy alkotója.

A Kozmosz: Történetek a világegyetemről 2014 tavaszán több mint 125 országban került bemutatásra a FOX, és 170 országban a National Geographic Channels International csatornáin. Barack Obama az ismeretterjesztő sorozatot videóüzenetben ajánlotta a nézőknek.

A kategóriában többek között jelölt volt a Discovery nálunk is vetített Halálos fogás és Állítólag, valamint a BBC America Top Gear című sorozata is.

A jelöltek és a nyertesek teljes listája itt található.

8 millió 8 online filmre

2 napja

Két határon túli és hat hazai pályázó nyert összesen nyolcmillió forint támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának online tartalmak gyártását támogató pályázatán.