2017. január 04.

Díjazott a Figyelő

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója kapta a Figyelő Év Embere 2016-os díját.

Lambert Gábor, a hetilap főszerkesztője a díjátadáson elmondta, a Richter kiváló példa arra, hogyan lehet kiemelkedő eredményeket elérni magyar erőforrásokra alapozva. Tavaly egy újabb svájci céget sikerült megvásárolnia a Richternek, lényegében saját erőből, és kiemelkedik a pszichológiai betegségek kezelésére alkalmas cariprazine amerikai bevezetése is.

Elmondta, a Figyelőnek a patrióta gazdaságpolitika, minden protekcionista megfontolás nélkül azt jelenti, hogy magyar talajon, külföldi felvásárlásokat kivédve sikerüljön a hazai tudományos, kutatói potenciált jól hasznosítani, továbbvinni, kilépni a nemzetközi piacra.

Bogsch Erik, az elismerést megköszönve hangsúlyozta, arra a legbüszkébbek, hogy a cégben megadják a lehetőséget, hogy tehetséges emberek Magyarországon tudják kifejteni tevékenységüket, ezzel hozzájárulva a magyar gazdaság fejlődéséhez. A kutató-fejlesztő kollegák ugyanolyan körülmények között tudnak dolgozni, mint a nyugat-európai laboratóriumban.

Kitért arra, hogy az 1901-ben alapított cégnek már az első világháború után voltak leányvállalatai külföldön, a nemzetközi hálózat ma már nemcsak a régióba, hanem Nyugat-Európába, Latin-Amerikába és Kínába is kiterjed.

A 2014-es év teljesítménye alapján az első Figyelő Év Embere Hosszú Katinka lett, 2015-ben Demján Sándor.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

26 perce

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.