2010. július 14.

Dodonai döntések a Táblán

Másodfokon is pert nyert az országos kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatával kapcsolatban a hullámsávok két korábbi birtokosa. De frekvecniát nem.

Másodfokon is pert nyert az országos kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatával kapcsolatban a hullámsávok két korábbi birtokosa. Csakhogy a bíróság egyik esetben sem rendelte el az újrapályáztatást, vagy a tavaly kötött koncessziós szerződés felbontását – értesült portálunk.

Csakhogy a határozathirdetésen részt vevőktől származó információink szerint a Fővárosi Ítélőtábla lényegében nem változtatott az évelején a Fővárosi Bíróságon született döntésen. Azaz szabálytalannak ítélte ugyan, ahogy a médiahatóság tavaly ősszel eljárt, de nem semmisítette meg a pályázat eredményét, és nem is rendelt el új eljárást. Így a Slágert, illetve a Danubiust működtető társaság abban reménykedhet, hogy az új jogszabályi keretek által felállított ORTT-utód esetleg leporolja az ügyet. A kérdés csak az, hogy ezt a két nyertes vinné-e bíróságra.

Az első fokú ítélet okfejtése az volt, hogy az ORTT alaki hibák miatt eleve be sem fogadhatta volna a két későbbi győztes (a Sláger heéyre lépő Neo FM-et indító FM1 konzorcium és a Class FM-mel a pályára – és a Danubius helyébe - lépő Advenio Zrt.) ajánlatát