2011. szeptember 13.

Döglődik az ausztrál digirádió

A helyi sajtó hosszan sorolja: miért is bukta az ausztráliai digitális rádiózás. A platform részesedése siralmas.

A helyi sajtó hosszan sorolja: miért is bukta az ausztráliai digitális rádiózás. A platform részesedése siralmas.

Konkrétan: a rendszer indulása után két évvel a rádiózással töltött médiaidő csupán 7,6 százalékát mondhatja magáénak a digitális adás. Ráadásul több szakértő is úgy vélekedik: ennek az oroszlánrészét is az analóg műsor digitális szórása viszi el. Noha hivatalosan mindeddig nem publikálták a csak digitálisan sugárzó adók hallgatottsági mutatóit, elemzők szerint azok siralmasak lehetnek.

A helyzet kialakulásának okait firtatók egyaránt kárhoztatják a műsorszórás minőségét, valamint azt, hogy mennyire drágák a digitális vevőkészülékek. Szerintük jobban jár a publikum, ha analóg rádiókészüléket vesz – a hagyományos sugárzás leállásáig még úgyis évek vannak hátra, addig meg feltehetően lemegy a digitális vevők ára.

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.