2010. május 01.

Dominika vagy a gallok?

Több mint fél tucat helyet rontott Magyarország a Freedom House sajtószabadság-listáján, amelyen a regionális középmezőnyben végeztünk - a szabad államok között.

Maradtunk a „szabad” kategóriában, de a 2008-as 33. helyett csak a 40-42, pozíció jutott nekünk a tabellán – Dominika és Franciaország társaságában. Éppen mögénk került Szlovákia, amely (szintén 23 ponttal) olyan államokkal végzett négyes holtversenyben, mint Suriname, Trinidad és Tobago, valamint Vanuatu.
A magyar eredményt pontszám-romlás is okozta; az elző, 21 pontos eredményt 23-ra rontottuk, így nyertük el helyezésünket a 69 szabadnak ítélt sajtójú állam között. A Közép- és Kelet-Európa / volt Szovjetunió néven tárgyalt államcsoport nyolc média-szabadnak ítélt állama között így a negyedikek vagyunk, az északi szomszédokkal karöltve. A dobogósok: Észtország 17, Csehország 18 és Litvánia 21 ponttal. Követ bennünket – tőlünk, majd egymástól is egy-egy pontnyi távolságban – Lengyelország, Szlovénia és Lettország. Innentl pedig már a részben szabad államok tizenegyes, majd az egyáltalán nem szabadok tízes bolya kezdődik.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

13 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.