Dr. Beck György, a Vodafone korábbi első embere, aki ma már a Neumann János Számítógéptudományi-társaság elnöke, Szabó Zoltán Attila Törzsasztal című televíziós műsorában, a Fix Televízióban jelentette be, hogy a 2023-as informatikai diákolimpiát Budapestre hoznák.

A „Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával” című televíziós műsor 94. adásában Richter Szebasztián zsonglőr, a Budapest Varieté társalapítója, a Richter-család sarja, és Dr. Beck György, a Neumann János Számítógéptudományi-társaság elnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke vendégeskedett.

A műsor legutóbbi adásában Dr. Beck György őszintén beszélt arról, miért hagyta ott a Vodafone-t. Szerinte a mai multinacionális környezetben kevés hangsúlyt fektetnek az empátiára, és a csapatépítés sem igazán cél.

Sok esetben a profitorientáltság az említett értékekkel szembe megy, s ezek után történik az, hogy az emberek ugyan dolgoznak, de nem jó kedvvel, nem csillogó szemmel

– figyelmeztet a műsorban a 2003-ban a „Leginspirálóbb vezető” díját elnyert szakember. Richter Szebasztián megerősíti: csillogó szemek, a kollégák közti összhang nélkül a cirkusz, a varieté sem működőképes, hiszen éppoly fontos láncszem a manézsban és környékén a jegyszedő, a műszaki személyzet, mint maga az artista.

 

A tradíciók fontosságáról külön szó esik. Azt hogy a múltat, az elődök munkáját mennyire megbecsülik a jelenkori cirkuszművészei, bizonyítja, hogy Richter egy másik cirkuszi dinasztia, a Kristóf-család értékteremtő munkáját, sikerét jelző, egykori Budapest Varieté-plakátot mutat meg a nézőknek.

A Fix Tv-ben ma délután, 16:15-kor ismétlésre kerülő, majd július 16-án újra látható program 2015 óta létezik.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.