2011. augusztus 11.

Drága japán VOD óriás

A szigetország médiaiparának nagyjai fogtak össze, hogy közös VOD platform kialakításával tartsák meg az okostelefonok felé kacsingató közönséget.

A szigetország médiaiparának nagyjai fogtak össze, hogy közös video-on.demand (VOD) platform kialakításával tartsák meg az okostelefonok felé kacsingató közönséget.

Öt nagy műsorszolgáltató, a Nippon Television Network Corp , a TV Asahi Corp , a Tokyo Broadcasting System Television Inc, a TV Tokyo Corp és a Fuji Television Network Inc állt össze a Dentsu ügynökséhi holdinggal.

Sajtóhírek szerint máris győzködni kezdték az NHK közmédiaóriást, hogy csatlakozzon az is. Az elképzelés lényege, hogy mintegy tízezer órányi tartalommal készüljenek fel arra az időre, amikor az emberek inkább az okostelefont vagy a netes tévét részesítik előnyben a hagyományos megoldásokkal szemben.

Márpedig egyre több készülékgyártó jelezte, hogy jövő tavasszal újabb termékcsaládokkal kívánnak megjelenni a nettévé-piacon. Az iparági tartalombánya helyi mértékben nem lesz drága, Magyarországon viszont soknak tűnhet, hogy a tervek szerint óránként 8-900 forintért lehet majd tartalmat letölteni tőlük.