2011. december 20.

Drágul a finn közmédia

Új tévédíj-rendszert vezetnének be a finn pártok. A rendszer révén elkerülhető lesz, hogy bevezessék az állami finanszírozást.

Új tévédíj-rendszert vezetnének be a finn pártok. A rendszer révén elkerülhető lesz, hogy bevezessék az állami finanszírozást.

A Helsingin Sanomat angol nyelvű kiadásának információja szerint a sávos, de nem arányos szisztéma lényege az volna, hogy különböző bónuszokkal támogatnák az egyedülállókat, a nyugdíjasokat, a munkanélkülieket. (Utóbbiak állástalanságuk idejére felmentést kapnának.) Egyes politikusok követelése dacára nem vezetnék be azonban, hogy a jövedelem egy meghatározott százalékát kelljen befizetniük a tévékészülékkel rendelkező háztartásoknak.

A még kidolgozás alatt álló rendszerben – a mostani 252 euró helyett – 280-at fizetne évente egy kétkeresős háztartás. Ezzel elbukni látszik a közrádiót és -tévét az állami költségvetésből finanszírozni kívánó javaslat, de az az elképzelés is, hogy háztartásonként 200 euróra csökkentsék az – így már a büdzsé által állt – juttatást.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.