2011. március 09.

Dúl az ingyenes lapháború a franciáknál

Egymillió terjesztett példánnyal válhat valamely ingyenes lap piacvezetővé Franciaországban. Jelenleg három nagy versenyző tör erre a címre.

Egymillió terjesztett példánnyal válhat valamely ingyenes lap piacvezetővé Franciaországban. Jelenleg három nagy versenyző, a Metro, a 20Minutes és a Direct Matin tör erre a címre.

Az olvasókért és hirdetőkért folytatott harcban jelenleg három nagy szereplő, a Metro, a 20Minutes és a Direct Matin küzd a piacvezető címért a franciaországi ingyenes lapok piacán. A címhez cirka 1 milliós terjesztett példányt kellene felmutatni, s a TF1 beszámolója szerint nemrég a Direct Matin, majd a hét elején a 20Minutes jelentette be, hogy még az idén el akarja érni a bűvös egymilliós határt.

Nyerési esélye leginkább a 20Minutes-nek van, hiszen ennek az ingyenes lapnak 770 ezernél áll most a terjesztett napi példányszáma. Ráadásul tavaly 2,8 millió eurós adózott nyeresége volt Franciaországban, míg a Direct Matin-nek 10 millió eurós vesztesége.

A 20Minutes szerint a terjesztés egymillió példányra való feltornázásához esetükben 2-3 millió eurós befektetés kell. A jelek szerint gyorsan belevágnak, mert március közepétől már 32 város körzetében lesz jelen az újság, ezzel a városi agglomerációkat 80 százalékban fedi már le. Az egymilliós példányszámot már a második negyedévben szeretnék elérni. Ez azt is jelentené, hogy a mostani 2,7 millióval szemben már 3,5 millió franciaországi lakos olvasná a 20Minutes nyomtatott verzióját naponta.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.