2010. december 10.

Duna TV: elnökségi főadó

A magyar uniós elnökség alatt a Duna Televízió juttatja el a magyarországi EU-s események hírei az európai polgárokhoz.

A magyar uniós elnökség alatt a Duna Televízió juttatja el a magyarországi EU-s események hírei az európai polgárokhoz.

A közmédium honlapján az olvasható: a magyar kormány a Duna Televíziót jelölte ki arra, hogy elismert szakembergárdája és komplex technikája segítségével folyamatosan élő és szerkesztett anyagokat biztosítson az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU), illetve az európai közszolgálati és kereskedelmi televíziók számára.

Így a Duna TV látja el az akkreditált televíziós közvetítőket (újságírókat), valamint a nemzetközi hírügynökségeket képpel és hanggal – melyet azután a külföldi újságírók élő sugárzásra használhatnak, vagy saját anyagokat készíthetnek belőlük.

A jövő év januárjától az Unió soros elnökeként hazánk látja el az Európai Unió soros elnökségének tisztét. Ennek kapcsán hazánk több mint 250 rendezvénynek ad otthont, többek között informális miniszteri találkozóknak, és a Keleti Partnerség csúcstalálkozónak, amelyen állam- és kormányfők is részt vesznek és amely a magyar soros EU-elnökség egyik kiemelt eseménye lesz 2011 májusában.

„Az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltése történelmi lehetőség Magyarország számára, az öt kontinensre sugárzó Duna Televíziónak pedig rendkívül megtisztelő, hogy felkérték erre a felelősségteljes feladatra” – idézik Ókovács Szilveszter vezérigazgatót, aki hangsúlyozta: „a Nemzet Televíziója felkészült a megbízatásra, hiszen 18 éves fennállása alatt már több hasonló, tekintélyes nemzetközi rendezvényt közvetített. Ilyen volt például a Progressive Governance budapesti konferencia 2004-ben, Angela Merkel német kancellár fertőrákosi látogatása 2009-ben a Páneurópai Piknik évfordulóján, valamint a 2010-es Eurovíziós Dalverseny közvetítése.”