2010. május 14.

Duna: nincs darabolás

Tiltakozik a Duna TV, mert részletfizetési kedvezményt kapott a TV2 – a pénzből márpedig nekik is jut. Kereken harminc százalék.

Tiltakozik a Duna TV, mert részletfizetési kedvezményt kapott a TV2 – a pénzből márpedig nekik is jut.

Jogszerűtlen, érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a TV2-nek koncessziós díja megfizetésére részletfizetést engedélyezett – foglalt állást egyhangúan a Duna Televíziót működtető Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) elnöksége. Egységes álláspontjuk szerint az ORTT az eddigi médiatörvényi gyakorlattal ellentétben és az érintettek meghallgatása nélkül – egy hónappal a fizetési kötelezettség előtt – négy negyedévi részletre változtatta a TV2 műsorszolgáltatási díjának jogszerűen esedékes befizetését.
Emlékeztetnek: a hatályos médiatörvény szerint a TV2 koncessziós díjának hetven százaléka a Magyar Televízió Közalapítványt, harminc százaléka a Duna Televíziót működtető Hungária Televízió Közalapítványt illeti meg.

Címkék: közmédia duna tv tv2

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

7 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

8 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.