2012. március 30.

Duplázott és rekordot döntött a Pro4

Alig két hónap alatt megduplázta lefedettségét a PRO4, mely egyébként történetének legmagasabb nézettségét produkálta a napokban.

Alig két hónap alatt megduplázta lefedettségét a PRO4, a TV2 Csoport legfiatalabb csatornája, mely már több mint 1,7 millió háztartásban van jelen. A csatorna egyébként történetének legmagasabb nézettségét produkálta néhány napja.

A tavaly év elején indított, elsősorban férfi nézőket megcélzó PRO4 megduplázta tavaly év végi eredményét, és immár 46,6%-os technikai lefedettséggel büszkélkedhet, mely körülbelül 1,7 millió háztartást jelent. A TV2 Csoport másik, kimondottan nőknek szóló kábelcsatornája, a FEM3 szintén kiemelkedő lefedettséget tudhat a magáénak: a tavalyi 44,3% február végére 62,3%-ra emelkedett. A növekedésben nagy szerepet játszik, hogy február elsejével a DIGI teljes hálózatán, már alapcsomagban is elérhetővé vált a TV2 Csoport mindkét kábelcsatornája.

A PRO4 olyan premiertartalmakkal szórakoztat, mint az április elsején debütáló Combat Hospital – A frontkórház című amerikai filmsorozat, vagy keddenként a Bajnokok Ligája mérkőzései. A FEM3 pedig többek között a Pan Am című sorozattal, és számos saját gyártású műsorral, mint például a Kétszersült című gasztromagazinnal, vagy a Megasztár legújabb szériájának háttérműsorával, a Tatár Csilla vezetésével képernyőre kerülő MegaBackstage-dzsel várja a nézőket.

Nézettségi rekordokat is döntöttek

Egyébként a TV2 Csoport legfiatalabb csatornája nézettségi rekordot is döntött a napokban. A PRO4 március 27-én fennállásának eddigi legmagasabb napi átlagos közönségarányát érte el. Az egész napot vizsgálva a teljes lakosság körében 1,1 százalékos, míg a kereskedelmileg fontos 18-49-es közönséget tekintve még magasabb, 1,6 százalékos share-t ért el a csatorna.

Szűkebb célcsoportjában, a 18-39-es férfi korosztályban a teljes nap tekintetében 3 százalékos a közönségarány, míg a 17-24 óráig terjedő főműsoridőt vizsgálva 4,4 százalék. A siker a csatorna szerint nagyban köszönhető a kedd este élőben közvetített Apoel FC – Real Madrid Bajnokok Ligája mérkőzésnek. A fiatal férfiak körében még soha ilyen népszerű nem volt a PRO4, a meccsre az élő közvetítés ideje alatt több mint 120 ezren kapcsoltak. A rangadó leginkább a 18-39 éves férfiakat ültette a képernyők elé, ebben a nézői szegmensben 7,8 százalékos közönségaránnyal büszkélkedhet a csatorna.

A mérkőzés ideje alatt a csatorna a negyedik legnézettebb tévé volt a fiatal férfiak körében, maga mögé utasítva a Cool-t és a Film+-t is. A felvételről sugárzott második BL meccs, a SL Benfica – Chelsea FC összecsapás is szép eredményt produkált a 18-39-es férfiak körében. A meccs ideje alatt televíziót néző célcsoport 5,7 százaléka követte figyelemmel késő este a közvetítésüket.

Címkék: pro4 tv2