2010. november 23.

Durva csajozásért 20 milliós büntetés

Összesen körülbelül húszmilliós büntetést szabott ki a TV2-re az NMHH Médiatanácsa. Az ok: az Édes négyes korhatár-besorolása.

Összesen körülbelül húszmilliós büntetést szabott ki a TV2-re az NMHH Médiatanácsa. Az ok: az Édes négyes korhatár-besorolása.

A testület a panaszbeadványok jelentős számára tekintettel hatósági ellenőrzés keretében hivatalból vizsgálta a műsorszámokat és műsor-előzeteseket – írják a tanács honlapján. A TV2 Édes négyes - egyedülálló sztár megosztaná című műsorával kapcsolatban 2010 szeptemberében számtalan állampolgári bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz. A panaszbeadványok jelentős számára tekintettel a Médiatanács hatósági ellenőrzés keretében hivatalból vizsgálta a műsorszámokat és műsor-előzeteseket - írják.

A Médiatanács megállapította, hogy a TV2 Édes négyes – egyedülálló sztár megosztaná című augusztus 30-ai, szeptember 1-jei és 3-ai műsorait, valamint a 2010. augusztus 16. és szeptember 3. között összesen nyolcvanhét (87) alkalommal közzétett műsorajánlóit (műsor-előzeteseit) nem megfelelő korhatár-kategóriába sorolták be és nem a megfelelő idősávban tették közzé, megsértve ezzel a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseit. A Médiatanács ezért műsorszámonként 6.074.296, azaz összesen 18.222.888 forint, a műsor-előzetesek miatt pedig 1.012.283 forint megfizetésére kötelezi a műsorszolgáltatót – közölték honlapjukon.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.