2013. január 03.

E-book vita: megoldva

Újabb akadály hárult el az elektronikus könyvek európai forgalmazásának útjából a napokban. Óriásegyezség született, uniós bábáskodással.

Újabb akadály hárult el az elektronikus könyvek európai forgalmazásának útjából a napokban. Óriásegyezség született, uniós bábáskodással.

Az ügyletben négy nagy könyvkiadó – a CBS-hez tartózo Simon & Schuster, a News Corp részeként működő Harper Collins, a Lagardere-felségterület Hachette Livre, valamint a Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck - és az Apple érdekelt.

A lényeg pedig az, hogy kialakították az e-könyvek árusításának új szabályait. Így a követketző két évben megmaradhatnak a papíralapúnál alacsonyabb elektronikus könyvárak, ugyanakkor módosítják azokat az értékesítési szerződéseket, amelyek már korábban kimondtak effajta diszkonttilalmat.

Az egyezség annak az egy esztendőn át tartó eljárásnak az eredménye, amelyet az Európai Bizottság a szektor esetleges visszásságainak áttekintésére indított.

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.