2011. június 23.

E-könyvként is kapható lesz a Harry Potter

Októbertől lehet a digitális formátumot kapni több nyelven, közte magyarul is.

Októbertől lehet a digitális formátumot kapni több nyelven, közte magyarul is.

Hangoskönyvként és e-könyv változatban is meg lehet majd venni a Harry Potter-sorozatot, mondta el a könyvet itthon forgalmazó Animus Kiadó vezetője a MTI-nek a londoni bejelentést követően.

A digitális verziót a Pottermore honlapon lehet ősztől megvásárolni, több nyelven. Mint Balázs István elmondta, J. K. Rowling az összes digitális kiadás jogát is magánál tartotta, ezért csak erről a site-ról lehet megvásárolni a digitális kiadványokat.

Arra ugyan nem akart tippelni, hogy mekkora érdeklődés várható a magyarok részéről, de azt elárulta, hogy ebben a modellben az Animus jutalékot kap a magyar nyelvű kiadások értékesítése után.

Hozzátette: nehézzé teszi a jóslást az is, hogy illegális digitális másolatok már régen elérhetőek, ahogyan hagyományos hangoskönyveket is piacra dobtak korábban az első két részből, de ezek nem voltak sikeresek, így letettek a folytatásról.

Egyébként a honlap körül is nagy volt a találgatás. Az írónő nemrégiben közölte, hogy nagy bejelentésre készül, és sokan azt tippelték, hogy új kötet jön (bár ezt kategorikusan tagadta). Ennél életszerűbb találgatás volt, hogy online játék készül a könyvből a site formájában, mostanra viszont kiderült, hogy nem erről van szó, "csak" az e-könyvek piacra dobásáról.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.