2010. október 11.

E-könyvnek is kell kiadó

Nem tűnnek el az elektronikuskönyv-korszakban a kiadók, csak megváltozik a szerepük – hangoztatták egy budapesti konferencián.

Nem tűnnek el az elektronikuskönyv-korszakban a kiadók, csak megváltozik a szerepük – hangoztatták egy budapesti konferencián.

Az új megoldás legnagyobb előnye, hogy így olyan kötetekhez is hozzáférhetünk, amelyeket már antikváriumban sem lehet fellelni. A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett tanácskozáson a Kossuth Kiadó egyike vezetője azt hangoztatta: az e-könyv ipar akkor lódulhat neki, ha a lapkiadók is meglátják az ebben rejlő lehetőséget.

Földes László szerint nem a szépirodalom lesz a húzóágazat, hanem az olyan kézikönyvek, szótárak, szakkönyvek, amelyek könnyebben kezelhetőek digitális verzióban, mint papíros változatban.

 

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

7 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

8 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.