2013. február 21.

E-mail marketing tagozat alakult a DIMSZ-ben

Ez a harmadik tagozat a szakmai szervezetnél. Korábban megszervezték már magukat a contact centeresek és a mobilmarketingesek.

Ez a harmadik tagozat a szakmai szervezetnél. Korábban megszervezték már magukat a contact centeresek és a mobilmarketingesek.

E-mail marketing tagozat jött létre a Direkt és Interaktív Marketing Szövetségen (DIMSZ) belül. Ez immár a harmadik ilyen tagozat: korábban a mobilmarketing terület és a contact center szegmens is kapott hasonlót.

A tagozat alapítói között az Allegroup, a Bin, a Crane, a Datahouse Central Europe, a Hírek Média, az M.C. Direct, a Proaktív Tanácsadás, az Origo és a Wangaru Média szerepel. A tagozat első találkozóját február 27-én, a DIMSZ E-mail marketing szemináriuma után tartja, ahol a jelenlévők elnököt választanak.

A tagozat célkitűzései között szerepel az eDM ágazat súlyának növelése, az ágazat népszerűsítése és a fogyasztóbarát eDM kultúra kialakítása. A tagozat foglalkozni fog a hirdetési sztenderdek és a targetálási lehetőségek bemutatásával, felméréseket végez az eDM-ek eredményességéről, a spam kérdésről, és ajánlásokat tesz közzé az e-mail médiafogyasztási szokásokról is - közölték.

A tagozat szintén fontos feladatának tekinti az e-mail marketing piac "megtisztítását" és a szektor azon szereplőinek összefogását, akik a jogszabályok betartása mellett a piac önszabályozását is fontosnak tartják. A csoport a piaci edukáció mellett a fogyasztók felé is kommunikál majd, és a jövőben együttműködik a DIMSZ és az Origo által jegyzett Tisztelt Vásárló programmal.