2013. augusztus 01.

EU-s platformhoz csatlakozott az ÖRT

A Community of Practice (CoP) célja, hogy az önszabályozást az EU jogalkotói szintjén szélesebb körben megismertessék és elfogadottságát növeljék.

A Community of Practice (CoP) célja, hogy az önszabályozást az EU jogalkotói szintjén szélesebb körben megismertessék és elfogadottságát növeljék.

Csatlakozott a Community of Practice (CoP) nevű szervezethez az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT). A CoP szándéka szerint egy olyan fogékony közösség kíván lenni, ahol a különböző háttérrel rendelkező tagok az önszabályozás javítása érdekében cserélnek eszmét, osztják meg gyakorlati tapasztalataikat. A platform legfontosabb eleme egy weboldal.

"Az Önszabályozó Reklám Testület a csatlakozással egyrészt még inkább láthatóvá kívánta tenni az EU számára, hogy Magyarországon sikeresen működik a reklám önszabályozás, másrészt ezen az új fórumon keresztül is segítséget kaphat szervezetünk a további fejlődéshez. Mint volt EASA elnök szeretném hangsúlyozni, hogy ez a platform nem szűkíti le tevékenységét és figyelmét a reklámra, ugyanakkor elismeri a 25 európai ország 27 reklám önszabályozással foglakozó szervezet mellett több Európán kívüli országot is tömörítő European Advertising Standard Alliance (EASA) munkáját. Ez a platform az önszabályozás mint módszer elfogadásának nagyon lényeges és hatékony módja lehet” - nyilatkozta Fazekas Ildikó.

"A 'jobb szabályozás' (better regulation) elve nem új az Európai Unióban, komoly kérdés ugyanis, hogy egy adott kérdés megoldásához a szabályozás mely módja lehet a leghatékonyabb: a jogi szabályozás, a társszabályozás, vagy az önszabályozás? Büszke vagyok arra, hogy az önszabályozás elfogadása e Platform létrehozásával magasabb osztályba lépett" - tette hozzá az ÖRT főtitkára.

Rádiós pályázatok

7 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.