A Viasat World médiavállalat két tematikus csatornája áll szabadon rendelkezésére egy egész hónapon keresztül a Tarr Kft. előfizetői számára.

A Tarr Kft. ma már nyolc megye (Baranya, Bács-Kiskun, Fehér, Tolna, Somogy, Vas, Veszprém és Zala) több mint 300 településén van jelen. A kábelszolgáltató jelenleg több mint 110 ezer háztartásban sugározza csatornáit, amelyekben 2020. február 1-29. között kódolatlanul nézhető a történelmi, bűnügyi és sci-fi filmsorozatokat kínáló Epic Drama, valamint a múltba, annak is több aspektusába visszarepítő Viasat History. Az előfizetők előbbit a 86., utóbbit pedig a 67. és a 121. programhelyen érhetik el.

"Fontosnak tartjuk az olyan lehetőségek kiaknázását, amelyek során még többen ismerhetik meg ezeket az értéket képviselő csatornákat" – mondta Horváth Tamás, a Viasat World magyarországi vezetője. – "A hazánkban két éve indított Epic Drama szilárdan megtalálta törzsközönségét, mára közel kétmillió háztartásban érhető el, és egy-egy hasonló, nyitott időszakkal szeretnénk még több néző érdeklődését felkelteni. A Viasat History pedig az első történelem tematikájú csatorna volt Magyarországon, és mára az összes nagy magyar szolgáltató kínálatában fellelhető. Hiszünk abban, hogy nemcsak szórakozást, de hasznos tudást is nyújtunk műsorainkkal, miközben igyekszünk a legfrissebb felhozatalt biztosítani."

A nyitott időszakban számos új premiert rajtoltatnak a csatornák. Az Epic Draman február 3-án indul a Murdoch rejtélyeinek 7. évada, február 9-én pedig Winston Graham író mára BAFTA-díjassá vált családtörténetének, a Poldarknak az 5. évada. Február 29-én pedig jön a sajtóban Gladbecker-túszdrámaként elhíresült '80-as évekbeli német bankrablás valós történetét feldolgozó 54 óra!

A történelmi csatornát nézve szintén február 3-tól ismerhetjük meg azokat a titkokat, amelyeket a Múzeumi rejtélyek új évada dolgoz fel, illetve elrajtol a Vallásháborúk: a trónok igazi harca 2. évada is, tele olyan lenyűgöző karakterrel, mint Tudor Mária, I. Erzsébet, I. Mária skót királynő, II. Fülöp vagy IV. Henrik. Ezek mellett a Viasat History február 9-től sugározza a magyarok által is közkedvelt úticél izgalmas múltját, a London: 2000 évnyi történelem című dokumentumsorozatot.