November 1. és 30. között minden Magyar Telekom-, valamint Vidanetes előfizető korlátozás nélkül nézheti a Viasat Historyt.

A Viasat History csatorna tulajdonosa, a Viasat World az év során szinte minden kábelszolgáltatónál tartott kódolatlan időszakot, ezzel kedvezve a történelemre fogékony érdeklődőknek. Most egy teljes hónapra tették ingyenesen elérhetővé a csatornát a Magyar Telekom előfizetőinek a 104., a Vidanetének pedig a 152. csatornahelyen.

Ebben a nyitott novemberi hónapban számos új filmmel és dokumentumsorozattal jelentkezik a csatorna. Már az elején egy népszerű témával, a Titanic elsüllyedésével kapcsolatban nyújtanak új információkat, és mutatják be a megrendítő emberi történeteket. A Titanic: történetek a mélyből című sorozat különlegessége, hogy narrátora Victor Garber, a sokszoros filmdíjas színész, aki a 11 Oscar-díjjal jutalmazott filmben a hajó egyik tervezőmérnökét alakította.

A csatorna hitvallására, a több nézőpontból való vizsgálódásra jó példáuként szolgálhatnak a Visszaszámlálás: a berlini fal emelkedése és bukása, valamint a Háborús gyárak című sorozatok, amelyek a történelem két – másképpen ugyan, de – sarkalatos eseményébe engednek mélyebb, mégis unalommentes betekintést. Szintén ebben az időszakban kerül premierre két olyan nagy nap már-már törvényszéki elemzése, amely híres vagy éppen hírhedt vezetők utolsó óráihoz kapcsolódik: a Kennedy halálának napja, illetve A nap, amikor Hitler meghalt dokumentumfilmek.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

9 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.