2012. november 20.

Egész oldalas rich media megjelenés a Facebookon

Naponta 1,4 millió magyar internetezőt lehet elérni a közösségi oldal újonnan bemutatott prémium hirdetési megoldásával.

Naponta 1,4 millió magyar internetezőt lehet elérni a közösségi oldal újonnan bemutatott prémium hirdetési megoldásával.

Új hirdetési megoldással jelentkezett a Facebook: a kilépő oldali, Logout Experience nevet viselő formátum a milliós nagyságrendű elérést kívánja ötvözni a teljes oldalas megjelenések exkluzivitásával. A hirdetés 850*315 pixel méretű, és egyedüliként jelenik meg a kilépő oldal közepén. A Logout Experience tartalmazhat HD minőségű videót vagy képet is. A kattintók a hirdető Facebook márkaoldalára, vagy egy külső weboldalra jutnak. A Thinkdigital közlése szerint a garantált megjelenésszám 2,8 millió AV/nap.

Az új formátum az O2 kampányában

Magyarországon a Facebook havi egyedi elérése 4,2 millió, míg napi elérése 2,6 millió fő. Az új megjelenéssel ebből a 2,6 millió főből lehet azokat elérni, akik számítógépükről Facebookoznak, és épp kijelentkeztek. A kijelentkező funkciót a Facebook adatai alapján itthon naponta 1,2-1,4 millió ember használja.

A közösségi oldal felmérései szerint a felhasználók nyitottak a hirdetésekre közösségi aktivitásuk végén. A Facebook adatai alapján átlagosan egy százaléknál nagyobb átkattintási aránnyal lehet számolni a kilépő oldali megjelenésnél.

"A Facebook kilépő oldali hirdetés a megjelenést illetően prémium kategóriának számít, az árát tekintve mégsem az. Egy felhasználó kétszeri elérése teljes oldalas megjelenéssel előre láthatóan kevesebb, mint két forintba kerül. Az év végi hirdetői hajrában ez egy költséghatékony megoldás lehet azoknak, akik széles célközönségnek akarják eljuttatni márkaüzenetüket" – nyilatkozta Szabó Ákos, a Facebook prémium felületeit értékesítő Thinkdigital magyarországi country menedzsere.

A Logout Experience működés közben is megtekinthető - a Facebookról való kijelentkezést követően - ide kattintva.