2017. április 07.

Egészségügyben bővít a Ringier Axel Springer

Áprilistól a médiacég digitális portfólióját erősíti az EgészségKalauz.hu.

A jelenleg átlag havi 220-250 ezer egyedi felhasználót elérő EgészségKalauz.hu integrációjával az oldal olvasottságának gyors növekedése mellett a többi online felületen és nyomtatott magazinban is felhasználható értékes egészségügyi tartalommal is számol a Ringier Axel Springer Magyarország. A szolgáltatást áprilistól napi szinten látják majd el orvosok és egészségügyi szakértők, többek között élő videó közvetítésben válaszolva a kérdésekre.

Az oldal főszerkesztői feladatait márciustól a Házipatika.com korábbi vezető szerkesztője, Simon Izabella látja el. A már közel 6000 válasszal rendelkező tanácsadó rovat mellett, több mint 12 ezer gyógyszer és étrend-kiegészítő tájékozató, 26 ezer szavas orvosi szótár, részletes betegség- és tünetkereső, valamint egészségügyi tesztek és kalkulátorok is helyet kaptak az oldalon. Az online felület partnereként minden vasárnap az RTL Klubon jelentkezik az Egészség Kalauz című műsor Valkó Eszter vezetésével.

„Az EgészségKalauz.hu egyik legnagyobb értékét a folyamatosan frissített és ellenőrzött gyógyszer-információs adatbázis adja. A Ringier Axel Springerrel kötött szakmai megállapodásunknak köszönhetően a működés itt változatlan marad: az oldalon továbbra is hiteles és szakmailag megalapozott információk jelennek meg” – mondta Hegybíró Ágnes, a Pharmindex ügyvezető igazgatója.

„A Blikk.hu újrapozícionálásával és a Blikk Rúzs oldal létrehozásával jelentős lépéseket tettünk a digitális portfoliónk megerősítésére. A bulvár, életmód és közéleti tartalmak mellett egy egyre szélesebb célközönséget megszólító tematika, az Egészségügy is helyet kap a kínálatunkban” – mondta Gerentsér Imre, a Ringier Axel Springer Magyarország digitális portfólió-igazgatója. „Az új felület segítségével még előnyösebben használhatjuk ki a kiadóban rejlő szinergiákat, miközben új olvasókat is elérünk” – tette hozzá.