Szalay Dániel 2012. május 23.

Egoszörfölést kutatott az Ipsos

Azt vizsgálta a piackutató cég, hogy mennyien keresnek rá a saját nevükre a Google-ben.

Azt vizsgálta a piackutató cég, hogy mennyien keresnek rá a saját nevükre a Google-ben. Ez alapján nem mindenki tartja fontosnak, hogy ezt megtegye, pedig a nevünk ugyanolyan értékes lehet, mint egy nagy cégé. Ha rossz a hírünk, elbukhatunk egy jó állást, és fordítva...

Bár elképzelhető, hogy a válaszadók csak szemérmesen letagadták, hogy időnként rákeresnek saját magukra a Google keresőben, az adatok alapján mindenesetre csak a válaszadók 42 százaléka ismerte el, hogy utánanéz, miket írnak róla a neten, illetve miket talál meg ebből az ismert kereső.

Magyarországon egyébként ennél is kevesebben kutakodnak maguk iránt, és csak a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy rákeres magára a neten. Ez az arány azonban a trendek alapján nőni fog, mivel a 35 alattiak körében már ma is 50% az arány itthon. Érdekesség, hogy az átlagnál jóval gyakrabban néznek maguk után a magasan képzettek és azok, akik nem élnek házasságban.

Mi magyarok a sor végefelé kullogunk...
Mi magyarok a sor vége felé kullogunk...

Mindenesetre tényleg célszerű, ha figyeljük, hogy miket írnak rólunk, sőt akár pozitívan befolyásolhatjuk is, például ha indítunk egy szakmai blogot, vagy a LinkedIn profilunkat nyilvánossá tesszük. Gondoljunk csak David Beckhamre, hogy mennyi előnye van abból, hogy personal brand lett a nevéből...Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.